Fix műanyag ablak

Fix ablakokról néhány nagyon fontos információ!
Nem azt szeretném leírni, hogy nem nyílik ki az ablak, mert fix a szerkezet! Ennél sokkal több szakmai ismeretet szeretnék adni! Mérethatárok, üvegezés és a nyitásirány…na ez csak vicc volt!

A legkisebb fix ablak mérete

40*40 cm

 | Fix ablakokat a mátrix szerint 40*40 cm mérettől lehet rendelni! Mindez azt jelenti, hogy garancia ezen méretrendtől érvényes. Alatta is lehet ablakot gyártani, de a garancia nem érvényes rá!
Nagy csodák nem léteznek, így 20*20 cm ablakot senki ne kérjen!
Gyártástechnológiai mérethatár van, ami a hegesztőfej miatt fontos. pl. 30*35 cm ablak még gyártható, de ne alapozzunk erre a számra.

A legnagyobb fix ablak méret

240*240 cm

 | A legnagyobb méretnél figyelni kell! Nem lehet úgy a legnagyobb 240*240 cm fix ablakkal tervezni, hogy csupán 2 rétegű üveget teszünk bele és vihetjük is haza! Sokkal többről van itt szó!

6 mm vastag üveg

 | Ha a szerkezeti méret meghaladja a 2,5 m2 -t és nem éri el a 4 m2 -t, abban az esetben már 6 mm vastag erősített üveget kell alkalmazni! Maradhat a két réteg, de 6 mm vastagságban! Mindez az üvegtörés lehetőségének a csökkentése miatt!

8 mm vastag üveg

 | Viszont, amennyiben a felület meghaladja a 4 m2 -t, abban az esetben már a 8 mm vastag, de már 3 rétegű üveget kell alkalmazni! Fontos, hogy 4 m2 felett a 2 rétegű üveget már nem lehet használni. 8 mm vastagság miatt az üveg közti távtartó csupán 8 mm lenne és középen a nagy felület miatt a két üveg akár össze is érhetne, ami üvegrobbanáshoz vezetne!
Ilyen felületnél csak a 3 rétegű és 8/6/6 mm vastag üveget lehet használni! Egyik üveg már 8 mm, míg a másik két réteg 6 mm vastag!

Aki nagy és egybefüggő panorámát szeretne, az számoljon a 6, illetve a 8 mm vastag üveg igen borsos felárával! Ha ezt el szeretnék kerülni, érdemes függőlegesen osztani a fix ablakot addig, míg az egy osztásra eső felület nem éri el a 2,5 m2 -t!

Minden esetben keressen mailben meg és szívesen adok konkrét árajánlatot Önnek!
Nincs más dolga első körben, mint a legjobb tudása szerint írja le a paramétereket és ezen információ alapján elküldöm az ajánlatomat!

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Fix műanyag ablak  441 terméket találtam.

Mutat 49 - 60 / 441
Mutat 49 - 60 / 441