Egyszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak

Bny vagy más néven az egyszárnyú bukó-nyíló műanyag ablakokról a gondolataimat szeretném a teljesség igénye nélkül megosztani! Jobbos vagy balos a nyitásirány az fontos, de van néhány szakmai információm, amiből most itt tud csemegézni!

Egyszárnyú bukó-nyíló ablak mérethatára

A LEGKISEBB

 | Méretű, még garanciával gyártható bny ablak a 60*60 cm-es. Van olyan alsó mérethatár, ami korlátozott garanciával ugyan, de legyártható! Ilyen mérethatár a következő: 42*47 cm vagy a 49*42 cm. Első szám minden esetben a szélességi méret! Korlátozott garanciát úgy szemléltetem, hogy a fehér profil nem lehet piros egy év múlva! De a funkcióból eredő hiba nem garanciális! Minden esetben kérjen információt rendelés előtt!

FIGYELEM

 | Ilyen kis méretnél, de még a 60*60 cm bny ablaknál is a bukó funkció igen csökevényes!
A bukó és nyíló olló úgy össze van zsúfolva, hogy a bukó olló visszarántja a szárnyat bukó funkcióba érve! Számolni kell vele, de attól a neve az ablaknak bny lesz! Szubjektív észrevétel, ha határozottabban meghúzzuk bukó állásban a szárnyat akkor nagyobb sansz van arra, hogy a szárny nem bukik vissza a tokba. Persze ha széttépik a szárnyat, abban az esetben a garancia felejtős! Rám hivatkozni nem illendő! Ha fontos a bukó funkció és a nyíló lehetőség annyira nem játszik, válasszanak bukó ablakot!

A LEGNAGYOBB

 | Méretű, még legyártható egyszárnyú bukó-nyíló ablak a 150*150 cm. Szívből utálom, ha engem kérdeznek. De természetesen gyártható, sőt garanciával! Miért útálom? A csaknem 2,3 m 2 felületű szerkezet súlyából eredően a beállítási problémák gyakrabban előfordulhatnak!
A hibás működést gátló vasalati elem segít persze, de van olyan „megrogyás”, ahol már ez sem fog szerepet játszani! A kinyitott szárny nagysága pedig nagy komfortérzetet nem fog szerintem adni!

A háromrétegű üveg alkalmazásánál pedig a súly már eléri a 65 kg-ot! Bele gondolnak, hogy az egy szárnyra eső súly milyen nagy! Ezt mozgatni naponta… Én biztosan nem!
Persze megértem, aki ezt tudja megfizetni és nem ez ellen szólok! Ha lehetőségük van, érdemes a kétszárnyú ablakokat alkalmazni! Ez lehet kfny-bny (nincs középen osztó) vagy tokosztott bny-bny (itt van függőleges osztó).

ÜVEGEK

 | Alap float (víztiszta) üveg mellett természetesen lehet katedrál két vagy háromrétegű üveget is kérni a szerkezetbe. Minden katedrál üvegnek felára van, így kérjenek ajánlatot minden esetben!

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Egyszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak  142 terméket találtam.

Mutat 13 - 24 / 142
Mutat 13 - 24 / 142