Kétszárnyú nyíló + bukó-nyíló műanyag ablak

Kfny-bny műanyag ablak? Stulpos műanyag ablak? Miről beszélnek ezek a kereskedők? Mondják már ki, hogy kétszárnyú műanyag nyílászáró! Fájna ilyet mondani, hogy az egyszerű ember is megértse?

Igazuk van! Viszont az ablak nyitásmódját így írják le a szakkönyvek és egy-két ajánlatkérés után már Ön is így fogja mondani! Van másik kétszárnyú ablak (tokosztott bny-bny), ezért szükséges a megkülönböztetés!

A középen felnyíló – bukó-nyíló ablak (kfny-bny) egy olyan kétszárnyú szerkezet, ahol a főszárny buktatható és nyitható, míg a váltószárny csak nyitható! Ezért kérem rendelésnél, hogy a nyitásirányt határozzák meg! Tehát arra vagyok kíváncsi, melyik oldalon lesz a bukó-nyíló szárny!

Kfny-bny kétszárnyú ablak – mérethatárok

MINIMÁLIS MÉRET

 | 120*90 cm, ahogy mondani szoktam, ez még garanciálisan gyártható alsó mérethatár! Alatta is legyártjuk az ablakot, de erről kérjen tájékoztatást! Ha nem határozza meg ajánlatkérésnél a szárnyak szélességi méretét, abban az esetben szimmetrikus lesz a két szárny, tehát középen nyílik az ablak. Viszont lehet eltolva is kérni a szárnyakat! Árat ez nem befolyásolja! Viszont vannak olyan méretmátrixok, ahol az aszimmetrikus kialakítás már nem lehetséges. (Túl keskeny vagy túl széles a szélességiméret.)

MAXIMÁLIS MÉRET

 | A kfny-bny ablakoknál a 200*240 cm. Ez pl. már bőven olyan méret, ahol csak középen lehet osztani a szerkezetet. 200 cm szélességi méret felett már kfny-bny szerkezet nem gyártható. A túl széles szerkezetet középen érdemes már megtámasztani egy tokosztóval. Ezért 200 cm szélesség felett tokosztott ablakot szabad megvásárolni! Pontosabban nem is gyártható 200 cm szélességi méret felett stulpos ablak!

210 CM MAGASSÁG FELETT

 | Legyen szó ablakról vagy erkélyről: soha, de soha ne vásároljanak szerkezetet V280-as falcmerevítés nélkül! Ez egy olyan szárnyba épített acélmerevítő, ami az ablak kardosodását („C” alakba elhajlását) gátolja meg! Ezt a kardosodási hajlamot fokozza a 210 cm feletti ablakoknál, ha a külső oldalon színes a szerkezet! A hőt sokkal jobban szívja a sötét szín, így a külső kamrák túlmelegedéséből eredően az elhajlás is fokozódik! Szóval használjanak falcmerevítőt! Biztosan több ajánlatkérésnél javasolták ezt a megoldást már, ugye?…vagy nem ugye?

Mi mást mondhatnék még el ennél a kétszárnyú ablaknál? Üvegezés tekintetében ugyan úgy lehet kérni katedrál és egyéb üveget, mint a többi ablaknál. Szín tekintetében sincs eltérés.

JA-JA FONTOS

 | Amennyiben szúnyoghálóval kombinált redőnyben (kombi) gondolkodnak, érdemes egy ökölszabályt tudni! 150*150 cm ablakméretnél még lehet kombi redőnyt kérni, de felette általában nem lesz garanciális a redőny – (lehet le sem gyártjuk!)
A háló ilyen négyzetméter felett már kiakadhat a sínből egy nagyobb szélnyomásra. Szóval, ilyenkor is beléphet a tokosztott bny-bny ablak. A felület ketté válik és lehet külön-külön kombi redőnyt tenni a két „szárnyra”!
Szerintem más nagyon hasznos információ nincs erről az ablaktípusól!

Tudják, kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Kétszárnyú nyíló + bukó-nyíló műanyag ablak  144 terméket találtam.

Mutat 25 - 36 / 144
Mutat 25 - 36 / 144