Kétszárnyú nyíló + bukó-nyíló műanyag erkélyajtó

Kétszárnyú erkélyajtók gyártása egyre nagyobb számban fordul elő a gyártósoron. Az utóbbi években már szinte természetes, hogy 100-110 cm szélességi méret felett határozzák meg a tervezők az erkély méreteket! De milyen mérethatárokon belül is gyártható még kétszárnyú erkélyajtó? Ezt nézzük most meg!

A kétszárnyú erkélyajtóknál igen sok esetben találkozom olyan méretekkel, amikor már nem lehet megoldani a gyártást ebből a szerkezetből.

Kétszárnyú erkélyajtó – mérethatárok

LEGKISSEBB

 | még szélességben gyártható kétszárnyú balkonajtó a 120 cm. Lehet szimmetrikus vagy eltolt szárnyszélességben rendelni! 120 cm alá is be lehet vinni még egy gondolattal a méretet, de nem érdemes. egyrészt korlátozott lesz a garancia, másrészt olyan keskeny lesz az átjárhatóság, ami már-már a használhatóságot veszélyezteti!

Magasságot tekintve nincs korlát meghatározva, mert itt csupán a egyedi helykialakítás dönt! Rendelhetnek 160 cm magas erkélyt is, ha tudják használni!

LEGNAGYOBB

 | erkélyméret szélesség/magasság tekintetében a 200*240 cm. De!!!!!!!!!!, nem javaslom ezt a felső mérethatáron lévő szerkezetet legyártani, erősítések nélkül! Ezzel a témával már foglalkoztunk az egyszárnyú bny erkélyeknél is!

Azért itt is megemlítem, hogy 210 cm felett kötelező kimerevíteni az erkélyajtó szárnyat!
2+1 opció él. Egyik a szárnymerevítő használata, míg másik a falcmerevítő használata. Mind a két esetben egyben nyitható a 240 cm magasság! +1 opció a 210 cm erkély magasság és felette egy fix felülvilágító alkalmazása!

Erkélyajtó és a szárnyosztó

Még 210 cm-nél magasabb vagy akár 210 cm alatt is szoktam javasolni a szárnyosztást! Tehát pl. 90 cm-nél egy vízszintes osztót teszünk be, hogy a merevítés által az ajtónk stabilabb legyen!
Műanyagról beszélünk, ahol a dilatáció fokozottabban jelen van, mint egy fa szerkezetnél!
210 cm felett is javasolt betenni ezt a kimerevítő alkatrészt!

Erkélyajtó és a falcmerevítő

Még jobb megoldás a falcmerevítő. A zár oldalon a függőleges szárny és az üvegmező közé egy plusz acélmerevítőt teszünk be! Ez a szerkezet elhajlását csökkenti. Én még a szárnyosztó beszerelését is szoktam javasolni a falcmerevítés mellett, ha nem szükséges az egybefüggő üvegfelület!

Pallasz javaslat

Ha tehetem és az enyém lenne a 240 cm nyílás, amibe erkélyt kell gyártani, biztosan 210 cm magas erkéllyel terveznék és fölé egy fix felülvilágítót tennék be!

Engem kevésbé érdekel a felület, helyette a stabil működést helyezem előtérbe! A szárnyosztót még itt is beteszem, ha a saját szerkezetemről lenne szó!

Tudják, kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Kétszárnyú nyíló + bukó-nyíló műanyag erkélyajtó  63 terméket találtam.

Mutat 13 - 24 / 63
Mutat 13 - 24 / 63