Emelő-toló "A" séma műanyag erkélyajtó

A modern emelő-toló erkélyajtók olyan nagy nyílásokba tervezhető rendszerek, ahol már a kétszárnyú erkélyajtók vagy a toló-bukó erkélyajtók sem építhetők be! Új építésű házaknál gyakori, hogy a kertre néző erkélyajtókat az átlagostól sokkal szélesebbre tervezik meg! Ilyenkor csak az emelő-toló erkély jöhet számításba, ami nem olcsó mulatság, de sok esetben ez jelenthet megoldást a tervezett nyílásba!

Emelő-toló erkélyajtóknál is több rendszer létezik gyártmányoktól függetlenül, de általában a piacot az „alap” kivitelek uralják! Szigetelő erőben minden esetben gyengébb az emelő erkély, mint egy ablak, de még a bejárati ajtónál is. Valamit-valamiért elv működik. Nagy szerkezet, cserébe gyengébb szigeteléssel. (Alap kiviteltől el lehet térni a magasabb hőszigetelő értéket adó rendszerajtók felé természetesen, de az egyébként sem olcsó termékár, tovább fog nőni!)

A HST emelő-toló erkély szigetelő képességének idézőjelbe tett hiányát a széles alumínium küszöb és a toló szárny nem teljes ráfeszülése a tokra adja. Ez nem baj, mert cserében olyan rendszerünk lesz, ami gyönyörű szép panorámát biztosít a nappaliból az udvarra vagy akár valamilyen természeti csodára tekintve!

Az emelő-toló erkélyajtó műszaki tartalma

Az emelő erkélyajtó profilrendszere eltér a kategóriában használt ablak vagy ajtó szélességétól. A HST emelő-toló erkély tokprofiljának szélessége 179 mm, majdnem 18 cm. Ezen a 18 cm mélységen osztozik két „szárny”. Egyik egy fix, míg másik a tolható profiltest.

Alap esetben a szerkezeti üveg a 24 mm vastag 2 rétegű üveg. Ugyan az az üveg kerül itt is a testbe, mint az ablakba vagy az ajtóba. 3 rétegű üveg itt is rendelhető és talán alap kérés is a rendelők részéről, mert kompenzálni szeretnék a profil szigetelőképességének „hiányát” Nagyon sokan a lehető legjobb értékek beállítását célozzák meg!

Érdemes tudni, hogy a nagy méret miatt leggyakrabban már a 6 mm erősített üveget kell alkalmazni. A 2,5 m 2 felülettől 4 milliméterről – 6 milliméterre kell emelni az üveg vastagságát, hogy az esetleges üvegtörés vagy repedés lehetőségét a minimálisra csökkentsük! Szinte a legkisebb még garanciával gyártható erkélyek kivételével mindenhol életbe lép ez az üvegrend alkalmazása!

Emelő-toló erkélyajtók - mérethatárok

Az „A” séma mellett azért megemlíteném a „C” sémás rendszer méretezési lehetőségeit is.
„A” rendszer esetében a 240*210 cm méret a belépő szint! Itt még gyártható a toló-bukó erkélyajtó is, így aki olcsóbb szerkezetet szeretne, azoknak ajánljuk ezt a megoldást! „A sémás toló erkélynél a maximálisan gyártható méret a 600*220 cm. Lehet azért látni, milyen lehetőséget hordoz magában ez a rendszer (570 cm szélességig a 240 cm magasság is gyártható).
Itt már a 6 mm vastag üveg sem jelent megoldást, 8 mm-re kell lépni, ha valaki ilyen giga erkélyben gondolkodik! A szárny és a vasalat 400 kg-ig teherbíró!

„C” séma még tovább nyújtható a mérethatárokat tekintve. 12 méter széles nyílásig tudunk erkélyt gyártani, ha szükséges. Jelen esetben középen kétoldalra kitolható szárnyunk lesz, ami 6 méter szabadnyílást tesz lehetővé! Ahogy mondanánk, ez már döfi!

Az erkélyajtó esetében lehet átmenőkilincset kérni, így az ajtó kívülről is zárhatóvá válik! Mint az ablakok esetében itt is számtalan szín közül tudnak válogatni a megrendelők, így az egyébként is magas áron elérhető erkély árat az üveg mellett a színfelár is „megtolja”.

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Emelő-toló "A" séma műanyag erkélyajtó  144 terméket találtam.

Mutat 13 - 24 / 144
Mutat 13 - 24 / 144