Kétszárnyú üveges műanyag bejárati ajtó - 5 pontos

A kétszárnyú 5 pontos biztonsági műanyag bejárati ajtóról, sokat nem szeretnék szólni! Minden paramétere a terméknek megegyezik az egyszárnyú 5 pontos ajtóval. Ezért már tudjuk, hogy 5 pontos biztonsági ajtó nincs, nem is volt és nem is lesz! Cserében van 5 pontos felületi záródású rúdzárral szerelt műanyag bejárati ajtó, aminek van két egészséges szárnya!

Milyen méretben rendelhető kétszárnyú – 5 pontos ajtó?

SZÉLESSÉGI MÉRETHATÁR

 | tekintetében mondhatnám, hogy az észszerűség vagy a használhatóság szab határt! Viszont annyit érdemes tudni, hogy a váltószárny, tehát a másodszárny legkisebb gyártható mérete 45 cm (ha szárnyosztott az ajtó akkor 50 cm). Tehát, ehhez kell igazítani a főszárny méretét!
Egy 120 cm kétszárnyú ajtó főszárnya így 75 cm lesz! Ez nem a nettó átjárhatóság, hanem a névleges gyártási méret! Az átjárhatóság ehhez képest nagysárendileg 8-10 cm-rel lesz kevesebb! Garanciális mérethatár hivatalosan 120 cm-től indul és 200 cm-nél ér véget!

MAGASSÁGI MÉRETET

 | tekintve a garanciálisan gyártható magasság 200-240 cm közötti tartományban mozog! Persze 190 cm magas ajtó is jól fog működni, de valahol határt kell húzni!
A 210 cm feletti magas ajtókat azon kívül, hogy nem szeretem, meg kell erősíteni vagy osztani érdemes.

Díszpaneles ajtóknál 210 cm felett fix felülvilágítót kell betenni (ha nagyobb, mint 240 cm a magasság, már nyíló vagy bukó szerkezeteken is lehet gondolkodni az ajtó felett!).
Díszpanel 240 cm magas ajtóba nem gyártható, így felülvilágítóban kell gondolkodni!

Üveges ajtónál 210 cm méret felett szárnyosztót, de a legjobb falcmerevítőt betenni! Nem szabad játszadozni, erősíteni kötelező az Ön érdekében!

Az 5 pontos bejárati ajtók kiegészítői

A teljesség igénye nélkül: kifelé nyithatóság; küszöb magasítás; rendszer toktoldókkal; plusz ajtópánt; sarokmerevítők; ALU vízvető; portál zár; elektromos zárfogadó; cilinderműködés>; katedrál vagy más üvegezés; stadúrpanelezés

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Kétszárnyú üveges műanyag bejárati ajtó - 5 pontos  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.