PVC keretes fix szúnyogháló

A műanyag fix keretes szúnyogháló nagyon elterjedt megoldás volt és talán még ma is az nem csak a repülő bogarak elleni védelemben, hanem még a mászó fajtársaik ellen is. Viszont népszerűségi indexe talán kezd csökkenni, mert néhány modernebb társa több figyelmet kap.

Mit kell tudni a műanyag fix hálóról?

Szerkezetében nem egy géniuszi termékkel állunk szemben. Nincs is rá szükség, hiszen egy igen egyszerű feladatot kell ellátnia – bogaraktól védeni a lakást! Ezt a feladatot megoldja hiba nélkül.

Technikai paramétereit tekintve egy 17*32 mm-es fehér műanyag keretrendszerből áll, amiben szürke színű hálót rögzítünk! Felhelyezése kívülről csavarokkal történik, ezért emeleti ablakokhoz nem javasoljuk!

Egész pici mérettől rendelhető bármekkora méretig – gyárthatóságát figyelembe véve! De tudni kell, hogy garancia általában a 120*150 cm-ig él. Ezen mérethatár felett már az alumínium kerettel készült fix hálót javaslok, mert az erősített alumínium vázat a háló nem tudja összerántani!

A fix keretes műanyag szúnyogháló minden rovartól és bogártól megvéd?

Alapjaiban igen! Ha megfelelően van rögzítve a szerkezet, abban az esetben az ablak tokja és a háló kerete közt nincs rés! Így a mászó bogarak sem tudnak a lakásba bejutni! A redőnytokba integrált lehúzható hálós (kombi) redőny esetén a lehúzott háló csak a repülő „tárgyaktól” védi a lakást, de a mászó társak a redőnydobozon belül átmászva a lakásba juthatnak!

Lehet színes műanyag fix keretes hálót is vásárolni?

A műanyag keret nem színezhető, mert a színes műanyagot a nap hője el fogja deformálni! Színes kerettel gyártott háló esetén két opció közül választhat!

  • Alumínium fix keretes szúnyogháló
  • ISSO fix (peremes – karmos) szúnyogháló

Igazsághoz hozzá tartozik, hogy a műanyag keretet a sarkoknál egy műanyag sarokváltó tartja össze. Ez a sarokelem valamiért a mai napig nem UV stabil! Ezért egy vagy két nyár alatt akár elsárgulhat ez a sarokelem. Javaslom az alumínium keretes vagy ISSO fix (karmos) háló beszerzését!

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

PVC keretes fix szúnyogháló  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.