Párkányok  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • PVC párkány / könyöklő

  Ahol belső vagy külső könyöklő/párkány megoldásokat keresünk, eljutunk a műanyag párkányhoz. Ez a párkány típus valójában teljesen megfelel a belső könyöklői követelményeknek az alapanyagot tekintve, valamint jól tisztítható. Külső párkányként is megállja a helyét, ezért legtöbb helyen is ezt a terméket alkalmazzuk. Persze vannak kivételek, amikor tilos PVC párkányt kívülre tenni!

  Mit kell tudni a műanyag párkányról?

  Azért nagy dolgokat ne várjanak most tőlem. Nem tudom magasztalni ezt az egyszerű terméket, de feladatát minden esetben maximálisan ellátja.
  Alap esetben a kamrás PVC párkány egy anyagában fehér és UV stabilizátorokkal ellátott termék.
  Külső -és belső párkányként (belső könyöklő) is alkalmazzuk a legtöbb helyen. Árban nagyon kedvező megoldás és szinte minden külső vagy belső kávába elhelyezhető.

  MŰANYAG PÁRKÁNY SZÍNEK

   | Alapesetben tehát a párkány színe fehér, amit külső homlokzatra is helyezhető. Fontos, hogy anyagában fehér, mert van olyan mélység, amikor nem anyagában fehér a párkány, hanem fehér fóliával (1031 fólia) van ellátva. Nos, ezt csak belülre tudjuk feltenni! De mi történik, ha színes az ablakunk?

  KÜLSŐ HOMLOKZATON NEM ALKALMAZHATÓ PVC PÁRKÁNYOK

   | Amikor színes fóliával van az ablakunk rendelve, abban az esetben a párkány színe megváltozik. Pl. az ablak aranytölgy színű kívül és belül is, abban az esetben a párkányunk csak belső oldalon lehet aranytölgy! A belső hőingadozást jól viseli és színtartó is.

  De akkor miért nem tehetjük ki a párkányt külső kávába is? A válasz roppant egyszerű, nem bírja hosszú távon a magas hőmérséklet által okozott húzó és hajlító erőt.
  A kamrás PVC párkány nem vastag anyag, ami a színből eredő felhevülést nem jól tolerálná. Egyszóval a nap hője fel fogja tépni a ragasztott párkányt és el fog hajlani! Ezért külső síkra csak alumíniumból teszünk párkányt, ami nem fóliázható, hanem RAL színben festhető vagy bronz.

  MŰANYAG PÁRKÁNY MÉRETEK

   | A párkány 6 méteres szálban gyártható és ezt vágjuk olyan szélességre, amilyen az Ön ablakához szükséges. Minden párkány két végére PVC végzárót teszünk az esztétika miatt! Mélységet tekintve nagyon sok lehetőség áll a rendelkezésünkre!

  PVC párkány mérettáblázat - Pallasz Enteriőr

  Egyedi fóliák csak 6 méteres szálban rendelhetők, így ez kerül kiszámlázásra. Egyedi termékek végzáróit pontosítani szükséges. A végzárók nem fóliázottak. A végzáró színes párkány esetében eltérő színű.

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Cseke Zsolt – szakértő

 • Alumínium hajlított párkány
 • Alumínium extrudált erősített párkány