Alumínium külső tokos redőny

Az alumínium redőnyök egyre népszerűbb termékek. Értékesítési volumenük évről-évre nő, míg a műanyag termékek eladása ezzel szemben értelemszerűan csökken! Több szempontból is eladhatóbb ez a termék, ezeket nézzük most át röviden!

Alumínium külső tokos redőny - szerkezet

Gyári zárt alumínium tokkal rendelkezik az Alu redőny, míg a PVC redőny hátul nyitott szerkezet! Alumínium sima vagy kombi lefutóval (lábbal) van szerelve a redőny és a fémcsapágyas acél tengely található a házban. A tok vége is alumíniumból készül, ami a fémcsapágyas acél tengelyt fogja. A léc és a záróléc is alumínium! Alapáras szín a fehér, de felár ellenében RAL színek és erezett termékek is kérhetők.

AZ ALU REDŐNY ELŐNYEI

  • Erősebb szerkezet.
  • Választható színes kivitel.
  • A lamellák között poliuretán hab található, így szigetel.
  • Ellátható feltolásgátlóval.
  • Motorizálható.

AZ ALU REDŐNY HÁTRÁNYA

  • Magasabb áron érhető el, mint a PVC redőny.

Az alumínium redőny egy erősebb szerkezet, mint a műanyag roló. Nincs hőszigetelési értéke, mert a redőny egy árnyékolástechnikai termék. Viszont a lamellák közti hab segít a hő visszaverésében és megtartásában is. Lehúzott állapotban a redőny egy képzeletbeli légkamrát képez az ablak és a külső hőmérséklet között!

A redőny nem csak fehér színben érhető el, hanem színezhető is. Egyre több a színes ablak (antracit, dió, aranytölgy), ami árnyékolástechnikában megköveteli az alumínium redőnyt, mert a műanyag redőny nem színezhető (Pontosabban lehet néhány szín közül választani, de nem javaslom!).

Szín tekintetében a RAL színskála bármelyik színe választható és megjelentek az alapszínekben az erezett formák is, mint az aranytölgy vagy a dió! Az erezett redőnyöknél a ház, a lefutó, a záróléc lehet fóliás vagy erezetfestett is. A fóliás termék magasabb áron vásárolható meg, de a lamellák itt is festettek. (Hengerelt, íves léceket nem lehet fóliázni.) Ezért nem biztos, hogy megéri a plusz pénzt a RENOLIT fóliázás, mert csak részben lesz fóliás a termék és minőségben nem lesz más a redőny. Szerintem elegendő az erezetfestett redőnyt megvásárolni! Piaci értékesítések 95%-a erezetfestett termék.

Az alumínium redőny, az erős szerkezetének köszönhetően motorizálható is. Mindez azt jelenti, hogy nem szükséges kézi működtetésű terméket választani, hanem akár fali kapcsolós vagy távirányítós változat is beszerezhető már! A motor időzíthető is, így bármikor program szerint automatikusan kezelhető.

Motorizált redőnyt nem lehet feltolni (minimális, néhány centimétertől eltekintve), de a kézi működtetésű redőnynél is lehet ilyen védelmet betenni! Lock to play rendszer beszerelésével ezt a feltolás elleni opciót meg lehet vásárolni!

Okos otthonok megjelenésével a redőny természetesen beilleszthető egy ilyen lakás rendszerébe, csupán a megfelelő motort kell ilyenkor kiválasztani. Mobil alkalmazással lehet a rendszert működtetni és távolról rá lehet látni a házunk árnyékolástechnikai állapotára.

Külső tokos alumínium redőnyök – javaslom!

Röviden ennyit érdemes tudni az alumínium külső tokos redőnyökről. Ha engem kérdeznek, én erősen javaslom az alumíniumból készült redőnyök beszerzését, mert erősebbek és időtállóbbak a plusz lehetőségeik mellett! Árban némileg magasabbak, mint a PVC redőnyök, de akik a felújítási költségvetésükbe bele tudják illeszteni ezt a terméket, azok ne hagyják ki, mert megéri a ráfordított pénzt!

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...Cseke Zsolt – szakértő

Alumínium külső tokos redőny  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.