Szúnyogháló - ablakra  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • PVC keretes fix szúnyogháló

  A műanyag fix keretes szúnyogháló nagyon elterjedt megoldás volt és talán még ma is az nem csak a repülő bogarak elleni védelemben, hanem még a mászó fajtársaik ellen is. Viszont népszerűségi indexe talán kezd csökkenni, mert néhány modernebb társa több figyelmet kap.

  Mit kell tudni a műanyag fix hálóról?

  Szerkezetében nem egy géniuszi termékkel állunk szemben. Nincs is rá szükség, hiszen egy igen egyszerű feladatot kell ellátnia – bogaraktól védeni a lakást! Ezt a feladatot megoldja hiba nélkül.

  Technikai paramétereit tekintve egy 17*32 mm-es fehér műanyag keretrendszerből áll, amiben szürke színű hálót rögzítünk! Felhelyezése kívülről csavarokkal történik, ezért emeleti ablakokhoz nem javasoljuk!

  Egész pici mérettől rendelhető bármekkora méretig – gyárthatóságát figyelembe véve! De tudni kell, hogy garancia általában a 120*150 cm-ig él. Ezen mérethatár felett már az alumínium kerettel készült fix hálót javaslok, mert az erősített alumínium vázat a háló nem tudja összerántani!

  A fix keretes műanyag szúnyogháló minden rovartól és bogártól megvéd?

  Alapjaiban igen! Ha megfelelően van rögzítve a szerkezet, abban az esetben az ablak tokja és a háló kerete közt nincs rés! Így a mászó bogarak sem tudnak a lakásba bejutni! A redőnytokba integrált lehúzható hálós (kombi) redőny esetén a lehúzott háló csak a repülő „tárgyaktól” védi a lakást, de a mászó társak a redőnydobozon belül átmászva a lakásba juthatnak!

  Lehet színes műanyag fix keretes hálót is vásárolni?

  A műanyag keret nem színezhető, mert a színes műanyagot a nap hője el fogja deformálni! Színes kerettel gyártott háló esetén két opció közül választhat!

  • Alumínium fix keretes szúnyogháló
  • ISSO fix (peremes – karmos) szúnyogháló

  Igazsághoz hozzá tartozik, hogy a műanyag keretet a sarkoknál egy műanyag sarokváltó tartja össze. Ez a sarokelem valamiért a mai napig nem UV stabil! Ezért egy vagy két nyár alatt akár elsárgulhat ez a sarokelem. Javaslom az alumínium keretes vagy ISSO fix (karmos) háló beszerzését!

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Ajánlatkérés


  Cseke Zsolt – szakértő

 • ALU keretes fix szúnyogháló

  Saját véleményt fogalmazok meg, amikor azt mondom ..olyan ez a fix háló típus, ami be sem jött a divatba, de már ki is ment talán! Véleményemet arra alapozom, miszerint aki olcsóbb hálót szeretne, megvásárolja a PVC fix hálót! Aki pedig színes vagy alumínium keretes hálót szeretne, arra pedig ott van az ISSO fix háló! Szóval szerintem nagyon keskeny az a mezsgye, ahol ez a típus megállja a helyét!

  Mit kell tudni az alumínium keretes fix szúnyoghálóról?

  A keret egy 9*30 mm-es alumínium váz, amire a háló rögzítve van. Nagyobb pl. 120*150 cm felett már alumínium keretes hálót kell alkalmazni a deformációt elkerülendő. Persze ezen méret alatt is rendelhető a háló!

  Sajátosága, hogy kívülről kell csavarozva rögzíteni az alumínium keretet, ezért csak a földszinti szobák ablakira tehető fel (Létráról és tűzoltó autóról persze akár a 10. emeltre is szerelhető).

  Sokkal többet a szerkezetről nem tudok elmondani, mert azon kívül, hogy fóliázható és RAL színnel kezelhető. Modernebb megoldással bíró társa az ISSO fix háló, ami karmos megoldásának köszönhetően népszerűbb termék.

  • ISSO fix (peremes – karmos) szúnyogháló

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Ajánlatkérés


  Cseke Zsolt – szakértő

 • ALU ISSO fix szúnyogháló

  Modern megoldás a repülő és mászó bogarak ellen minden ablak esetében. A legnépszerűbb fix szúnyogháló megoldás, ami jelenleg létezik a piacon! Földszinti és emeleten lévő ablakokhoz is egyformán ajánlott és felszerelhető típus. Egyszerű és nem igényel semmilyen szaktudást a felmérése és a szerelése. Szerszámhasználat nélküli felhelyezéssel rendelhető.

  Mit kell tudni az alumínium keretes ISSO fix szúnyoghálóról?

  A keret egy 9*30 mm széles alumínium lapos váz. A háló a vázban körbe futó nútba van rögzítve hengerelt gumi segítségével. A fix háló 20 vagy 25 mm-es karmokkal van ellátva (ablakunk profilvastagságtól függ, de alap a 20 mm) és ez kapaszkodik az ablak gumírozott tokjába.

  ISSO fix háló utólagosan is rendelhető. Ilyen esetben nincs más dolga a vásárlónak, mint az ablakot kinyitni és a látszó gumírozott ablaktok belső szélességét és magasságát megmérni! Ez lesz az ISSO fix háló gyártási méretet és ezt kell rendeléskor megadni!

  Háló felhelyezése roppant egyszerű, mert a felszegecselt karmok kihajtását követően, a rajta lévő fogantyú segítségével kitoljuk az ablaknyíláson a keretet. Majd visszahúzva a keret nyílásba helyezzük és a karmokat ráhajtjuk a tokra! Kész is a szerelési művelet! Ugyan ezzel a mozdulatsorral, pontosabban inverzével le is vehetjük a hálót, majd letusolást követően ismét mehet vissza a helyére, hogy a funkcióját el tudja látni.

  Ha már a funkciónál vagyunk, érdemes megemlíteni, hogy a fix háló véd a legjobban a repülő és mászó bogarak és rovarok ellen. A tokra simulva nincs hely az állatkáknak bemászni a lakásba, míg a redőnytokba integrált szúnyoghálónál a redőnytokon keresztül a mászó kis élőlények bizony át tudják törni magukat és bemászkálnak hozzánk kicsit melegedni, avagy hűsölni!

  KERET

   | A keret alap esetben fehér, de lehet fóliázni is, ha az ablak pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni színű. Amennyiben antracit vagy egyéb RAL színű az ablakunk, a háló alumínium kerete is szinterezhető a RAL színskála bármelyik színére.

  HÁLÓ

   | A háló színe minden esetben szürke. Létezik a macskabiztos háló, ami fekete színű. Viszont az ilyen fix hálóra szerelve garancia nélkül rendelhető!

  MÉRETEZÉS

   | A hálót szinte bármekkora ablakhoz le lehet gyártani, de érdemes a racionalitás határain belül maradni, mivel a 30 mm széles alumínium keret a túl nagy fesztávolság esetén meghajolhat. De ablakainkat is természetesen a használhatóság optimalizálásával választjuk ki!

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Ajánlatkérés


  Cseke Zsolt – szakértő

 • Lehúzható mobil szúnyogháló

  Ezt a típust azoknak javaslom, akik nem szeretnének fix hálót felszerelni, mert néha egy-egy porrongyot vagy egyéb dolgot az ablakon keresztül szeretnének a kültérre juttatni! Lehúzható mobil szúnyoghálót magában ritkán használnak már, mert sok esetben a redőnnyel együtt rendelik meg ezt a rovarháló típust!

  Mit kell tudni a lehúzható mobil szúnyoghálóról?

  Kezelését tekintve nem egy bonyolult megoldással állunk szemben. A hálót egy mozdulattal tudjuk lehúzni, majd a fülek segítségével alul rögzíteni! Ha nem szeretnénk alsó állapotban tartani pl. télen a hálót, vissza is tudjuk azt engedni a felső 45*45 mm-es házba. A ház nagyobb nem lehet, mert a háló maximális, még garanciával vásárolható méretére van optimalizálva. A lefutóban szőrkefe fut végig és védelmet nyújt a rovarok és bogarak ellen!

  MINIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

   | Nincs meghatározva a minimális gyárthatóság, de a legkisebb bukó-nyíló ablakra is rendelhető a termék, ami általában 42*47 cm.

  MAXIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

   | Na, azért már mindennek van határa! A 160*180 cm-nél nagyobb lehúzható háló nem gyártható garanciával. De én már ezt sem vásárolnám meg! A 150*150 cm-nél bizony megállnék, de ez szubjektív vélemény. Egy nagyobb huzat vagy légnyomás a hálót a levezető lábból ki is szedheti! Persze visszahelyezhető, de akár meg is sérülhet a háló!

  RUGÓTÖRÉS

   | Bizony nagy hátránya a fix hálókkal szemben, hogy garancia nem él a rugótörés ellen. Rendeltetésszerű használat esetén a lehúzható háló tengelyébe integrált rugósszett maximálisan ellátja feladatát! Amikor fel akarjuk engedni a hálót, azt kézzel visszakövetjük! Ha elengedjük, abban az esetben előfordulhat, hogy a becsapódáskor a tengelyen lévő rugó elpattan, eltörik! Ennek javítása nem garanciális ügyintézést von maga után!

  KERET

   | A keret alap esetben fehér, de lehet fóliázni is, ha az ablak pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni színű. Amennyiben antracit vagy egyéb RAL színű az ablakunk, a háló alumínium kerete is szinterezhető a RAL színskála bármelyik színére.

  HÁLÓ

   | A háló színe minden esetben optikailag „láthatatlan” szürke. Időjárásnak ellenál és anyagát tekintve üvegszálas alapra felvitt műanyag bevonatot kap.

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Ajánlatkérés


  Cseke Zsolt – szakértő