Szúnyogháló - erkélyre, bejárati ajtóra  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • Oldalra húzható szúnyogháló

  Erkélyajtók esetében használt legnépszerűbb szúnyogháló típus az oldalra húzható mobil háló. Előnye és hátránya is van, amiről pár gondolatot meg szeretnék most osztani!

  Mit kell tudni az oldalrahúzható mobil szúnyoghálóról?

  Mondhatnám, hogy kezelése egyszerű és nem okoz fejtörést! Viszont nagyon figyelni kell az oldalra történő elhúzás utolsó fázisára. A háló beakasztása zárt állapotba egy roppant kényes téma – azért ne ijedjünk meg. Figyelni kell, hogy tényleg megtörténjen a zárás, mert ellenkező esetben a háló visszacsapódhat a tokba és akár a rugó el is törhet, ami ugye nem lesz garanciális ügyintézés. Gondolhatja most – na milyen gyártó, hogy rögtön védekezik – de tudja, az évek meg a rutin... A rendeltetésszerű használatba nem tartozik bele az ütést követő meghibásodás! De nem szeretném azt a bizonyos ördögöt a falra festeni, csupán bemelegítésnek szántam ezt a pár sort!

  Viszont ez a háló típus ott tud nagy segítségre lenni, ahol komolyabb erkélyünk nincs. Itt más lehetőség nem ál rendelkezésünkre, mint az oldalra húzható háló (Pliszé háló – a nagytestvér is jelen van azért) felszerelése. Azért sok esetben a bejárati ajtóknál is használják ezt a háló típust!

  Átmenőkilincses erkély és bejárati ajtónál, ahol nincs redőny figyelni kell egy dologra!
  Ha a tokra szereljük a hálót, normál esetben a kilincsbe bele fog ütközni a háló! Ezért a tokra előbb egy kiemelő keretet kell tenni gyártói utasításra!

  Igaz én ezt nagyon nem értem egy okból kifolyólag! Amikor a hálót használom, az ajtó nyitva van, nem? Zárójel kezdődik - (Nálam pl. belül van a háló – idióta – de nem tettem kiemelő keretet, mert kinyitom az ajtót és elhúzom a hálót!) – Zárójel bezárva! Ha már itt tartunk…hallom lelki füleimmel, hogy kérdezik…Miért van belül a háló? Nos, kívül szép dió színű a bejárati ajtóm és nem akartam rá egy plusz tokrendszert. Belül pedig van hely gazdagon!
  Zárójel kezdődik – (Nem a spórolás volt a célom, pedig ahogy végig gondolom most, nem is gyenge azötlet! Belül fehér az ajtó és mint tudjuk a fehér tokos háló olcsóbb, mint a színes!) – zárójel bezárva.

  MINIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

   | Nincs meghatározva a minimális gyárthatóság, így a legkisebb erkélyre is rendelhető a háló.

  MAXIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

   | Na, azért már mindennek van határa! 100*220 cm feletti méretet nem gyártjuk le! Nem azért, mert nem lenne gyártható a termék, hanem mert ez a típus a feladatát nagyobb méretet esetén már nem tudná hiba nélkül ellátni!
  De mi történik akkor, ha az erkélyünk pl. 150*210 cm? Nincs probléma, mert eddig az egytokos oldalra húzható hálóról beszéltem. Viszont gyártható a kéttokos háló is. Mindez azt jelenti, hogy a háló két oldalról húzható be. Az egyik oldali hálót le lehet rögzíteni bárhol, míg a másik háló bármikor mozgatható!

  RUGÓTÖRÉS

   | Bizony nagy hátránya a fix hálókkal szemben, hogy garancia nem él a rugótörés ellen, mint említettem. Rendeltetésszerű használat esetén az oldalra húzható háló tengelyébe integrált rugósszett maximálisan ellátja feladatát! Amikor oldalra akarjuk engedni a hálót, azt kézzel visszakövetjük! Ha elengedjük, abban az esetben előfordulhat, hogy a becsapódáskor a tengelyen lévő rugó elpattan, eltörik! Ennek javítása nem garanciális ügyintézést von maga után!

  KERET

   | A keret alap esetben fehér, de lehet fóliázni is, ha az ablak pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni színű. Amennyiben antracit vagy egyéb RAL színű az erkélyünk, a háló alumínium kerete is szinterezhető a RAL színskála bármelyik színére.

  HÁLÓ

   | A háló színe minden esetben optikailag „láthatatlan” szürke. Időjárásnak ellenál és anyagát tekintve üvegszálas alapra felvitt műanyag bevonatot kap.

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Ajánlatkérés


  Cseke Zsolt – szakértő

 • Nyíló szúnyogháló

  Bejárati ajtókon, illetve erkélyajtókon alkalmazott szúnyogháló típus klasszikus változata a nyíló szúnyogháló ajtó! Olyan helyeken alkalmazzák többnyire, ahol az ajtó nyitásához elegendő hely áll rendelkezésére vagy pl. macskabiztossá szeretnék tenni a lakást!

  Mit kell tudni a nyíló szúnyoghálóról?

  Alumínium keretes nyíló szúnyogháló ajtó a bejárati ajtók, erkélyajtók kedvelt típusa. Annyit azért érdemes tudni, hogy a normál ajtókilincs használata esetén a háló nem tud majd becsukódni. Mindez azért, mert az ajtó kilincse kinyomná a hálót becsukott állapotban.

  Két megoldás létezik ebben az esetben. Egyik, hogy a bejárati ajtóra egy külső laposkilincset szerelünk, így ez a kilincs már elfér a háló és az ajtó tokja között!
  Másik lehetőség, hogy a nyíló hálót egy segédkerettel kiemeljük így már a normál kilincs elfér az ajtótok és a háló között. Szerintem a második megoldás a komfortosabb, mert a lapos kilincs használata picit kényelmetlen.

  Redőnyös bejárati ajtó esetén nem kell segédkeret, sem laposkilincs, mert a redőny lába már egy kiemelőkeretként funkcionál.

  Az ajtónál nagyságrendileg középmagasságban van egy vízszintes keresztléc, ami egyrészt a merevítést szolgálja, másrészt pedig a háló nyitását és becsukását teszi lehetővé.

  MINIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

   | Nincs meghatározva a minimális gyárthatóság, így a legkisebb erkélyre, bejárati ajtóra is rendelhető a háló.

  MAXIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

   | Beszéljük meg, hogy racionálisan gondolkodunk és használni szeretnénk a hálót! Így azt mondom, hogy a 100*220 cm méret felett már ne alkalmazzunk nyíló hálót!

  KERET

   | A keret alap esetben fehér, de lehet fóliázni is, ha az ajtó pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni színű. Amennyiben antracit vagy egyéb RAL színű az erkélyünk, bejárati ajtónk a háló alumínium kerete is szinterezhető a RAL színskála bármelyik színére.

  HÁLÓ

   | A háló színe minden esetben optikailag „láthatatlan” szürke. Időjárásnak ellenál és anyagát tekintve üvegszálas alapra felvitt műanyag bevonatot kap.

  MACSKABIZTOS HÁLÓ

   | A nyíló alumínium keretes vázba tehető macska ellen egyfajta erősített háló. Erősített fémszállal és vastagabb fekete bevonattal készül. Általában a nyíló háló alsó felébe szokták a megrendelők kérni a macskahálót, de a teljes nyíló háló keresztmetszetére igényelhető ilyen háló megoldás. Picit jobban árnyékol, mint a normál háló, de ez a sűrűbb szövésének köszönhető! Annyit azért elmondok, hogy kistetű kutyák ugrálását is bírja, de ha egy állat be akar menni, hát bemegy! (Nincs tökéletes védelem!)

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

  Ajánlatkérés


  Cseke Zsolt – szakértő