Nyíló szúnyogháló

Bejárati ajtókon, illetve erkélyajtókon alkalmazott szúnyogháló típus klasszikus változata a nyíló szúnyogháló ajtó! Olyan helyeken alkalmazzák többnyire, ahol az ajtó nyitásához elegendő hely áll rendelkezésére vagy pl. macskabiztossá szeretnék tenni a lakást!

Mit kell tudni a nyíló szúnyoghálóról?

Alumínium keretes nyíló szúnyogháló ajtó a bejárati ajtók, erkélyajtók kedvelt típusa. Annyit azért érdemes tudni, hogy a normál ajtókilincs használata esetén a háló nem tud majd becsukódni. Mindez azért, mert az ajtó kilincse kinyomná a hálót becsukott állapotban.

Két megoldás létezik ebben az esetben. Egyik, hogy a bejárati ajtóra egy külső laposkilincset szerelünk, így ez a kilincs már elfér a háló és az ajtó tokja között!
Másik lehetőség, hogy a nyíló hálót egy segédkerettel kiemeljük így már a normál kilincs elfér az ajtótok és a háló között. Szerintem a második megoldás a komfortosabb, mert a lapos kilincs használata picit kényelmetlen.

Redőnyös bejárati ajtó esetén nem kell segédkeret, sem laposkilincs, mert a redőny lába már egy kiemelőkeretként funkcionál.

Az ajtónál nagyságrendileg középmagasságban van egy vízszintes keresztléc, ami egyrészt a merevítést szolgálja, másrészt pedig a háló nyitását és becsukását teszi lehetővé.

MINIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

 | Nincs meghatározva a minimális gyárthatóság, így a legkisebb erkélyre, bejárati ajtóra is rendelhető a háló.

MAXIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

 | Beszéljük meg, hogy racionálisan gondolkodunk és használni szeretnénk a hálót! Így azt mondom, hogy a 100*220 cm méret felett már ne alkalmazzunk nyíló hálót!

KERET

 | A keret alap esetben fehér, de lehet fóliázni is, ha az ajtó pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni színű. Amennyiben antracit vagy egyéb RAL színű az erkélyünk, bejárati ajtónk a háló alumínium kerete is szinterezhető a RAL színskála bármelyik színére.

HÁLÓ

 | A háló színe minden esetben optikailag „láthatatlan” szürke. Időjárásnak ellenál és anyagát tekintve üvegszálas alapra felvitt műanyag bevonatot kap.

MACSKABIZTOS HÁLÓ

 | A nyíló alumínium keretes vázba tehető macska ellen egyfajta erősített háló. Erősített fémszállal és vastagabb fekete bevonattal készül. Általában a nyíló háló alsó felébe szokták a megrendelők kérni a macskahálót, de a teljes nyíló háló keresztmetszetére igényelhető ilyen háló megoldás. Picit jobban árnyékol, mint a normál háló, de ez a sűrűbb szövésének köszönhető! Annyit azért elmondok, hogy kistetű kutyák ugrálását is bírja, de ha egy állat be akar menni, hát bemegy! (Nincs tökéletes védelem!)

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Nyíló szúnyogháló  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.