Oldalra húzható szúnyogháló

Erkélyajtók esetében használt legnépszerűbb szúnyogháló típus az oldalra húzható mobil háló. Előnye és hátránya is van, amiről pár gondolatot meg szeretnék most osztani!

Mit kell tudni az oldalrahúzható mobil szúnyoghálóról?

Mondhatnám, hogy kezelése egyszerű és nem okoz fejtörést! Viszont nagyon figyelni kell az oldalra történő elhúzás utolsó fázisára. A háló beakasztása zárt állapotba egy roppant kényes téma – azért ne ijedjünk meg. Figyelni kell, hogy tényleg megtörténjen a zárás, mert ellenkező esetben a háló visszacsapódhat a tokba és akár a rugó el is törhet, ami ugye nem lesz garanciális ügyintézés. Gondolhatja most – na milyen gyártó, hogy rögtön védekezik – de tudja, az évek meg a rutin... A rendeltetésszerű használatba nem tartozik bele az ütést követő meghibásodás! De nem szeretném azt a bizonyos ördögöt a falra festeni, csupán bemelegítésnek szántam ezt a pár sort!

Viszont ez a háló típus ott tud nagy segítségre lenni, ahol komolyabb erkélyünk nincs. Itt más lehetőség nem ál rendelkezésünkre, mint az oldalra húzható háló (Pliszé háló – a nagytestvér is jelen van azért) felszerelése. Azért sok esetben a bejárati ajtóknál is használják ezt a háló típust!

Átmenőkilincses erkély és bejárati ajtónál, ahol nincs redőny figyelni kell egy dologra!
Ha a tokra szereljük a hálót, normál esetben a kilincsbe bele fog ütközni a háló! Ezért a tokra előbb egy kiemelő keretet kell tenni gyártói utasításra!

Igaz én ezt nagyon nem értem egy okból kifolyólag! Amikor a hálót használom, az ajtó nyitva van, nem? Zárójel kezdődik - (Nálam pl. belül van a háló – idióta – de nem tettem kiemelő keretet, mert kinyitom az ajtót és elhúzom a hálót!) – Zárójel bezárva! Ha már itt tartunk…hallom lelki füleimmel, hogy kérdezik…Miért van belül a háló? Nos, kívül szép dió színű a bejárati ajtóm és nem akartam rá egy plusz tokrendszert. Belül pedig van hely gazdagon!
Zárójel kezdődik – (Nem a spórolás volt a célom, pedig ahogy végig gondolom most, nem is gyenge azötlet! Belül fehér az ajtó és mint tudjuk a fehér tokos háló olcsóbb, mint a színes!) – zárójel bezárva.

MINIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

 | Nincs meghatározva a minimális gyárthatóság, így a legkisebb erkélyre is rendelhető a háló.

MAXIMÁLIS GYÁRTÁSI MÉRET

 | Na, azért már mindennek van határa! 100*220 cm feletti méretet nem gyártjuk le! Nem azért, mert nem lenne gyártható a termék, hanem mert ez a típus a feladatát nagyobb méretet esetén már nem tudná hiba nélkül ellátni!
De mi történik akkor, ha az erkélyünk pl. 150*210 cm? Nincs probléma, mert eddig az egytokos oldalra húzható hálóról beszéltem. Viszont gyártható a kéttokos háló is. Mindez azt jelenti, hogy a háló két oldalról húzható be. Az egyik oldali hálót le lehet rögzíteni bárhol, míg a másik háló bármikor mozgatható!

RUGÓTÖRÉS

 | Bizony nagy hátránya a fix hálókkal szemben, hogy garancia nem él a rugótörés ellen, mint említettem. Rendeltetésszerű használat esetén az oldalra húzható háló tengelyébe integrált rugósszett maximálisan ellátja feladatát! Amikor oldalra akarjuk engedni a hálót, azt kézzel visszakövetjük! Ha elengedjük, abban az esetben előfordulhat, hogy a becsapódáskor a tengelyen lévő rugó elpattan, eltörik! Ennek javítása nem garanciális ügyintézést von maga után!

KERET

 | A keret alap esetben fehér, de lehet fóliázni is, ha az ablak pl. aranytölgy, dió vagy mahagóni színű. Amennyiben antracit vagy egyéb RAL színű az erkélyünk, a háló alumínium kerete is szinterezhető a RAL színskála bármelyik színére.

HÁLÓ

 | A háló színe minden esetben optikailag „láthatatlan” szürke. Időjárásnak ellenál és anyagát tekintve üvegszálas alapra felvitt műanyag bevonatot kap.

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Oldalra húzható szúnyogháló  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.