Redőnyök

Ezen az oldalon az elérhető redőnytípusokat mutatjuk be! A lenti kategóriákban tud típust választani! Árakat nem tudunk adni, mert néhány lényeges sajátosság változtatja a redőny árát, ezért minden esetben kérjen ajánlatot!

Kézi működtetésű műanyag redőnytől, az alumínium motoros redőnyig

A redőny piacon több olyan árnyékolástechnikai termék található, ami az Ön igényeit tudja szolgálni. Alap PVC redőnyök esetében is több megoldásból választhat, míg alumínium rolók esetében már a modernebb, okosítható motoros rendszerekig is el lehet jutni!

A redőnyöknél is legfontosabb a stabil működés! Vannak mérethatárok, mind minimum, mind maximum gyárthatóságban. Ezekre majd érdemes odafigyelni. A kézi működtetésű redőnyök mellett egyre jobban terjed a motoros működtetésű árnyékoló megoldások! A motorok energiatakarékosak, hosszú élettartammal bírnak. Mindezen alapvetések mellett hőszigetelnek és az esetleges lakásba történő bejutást (idegenek által) tudják késleltetni!

Minden más információt megtalál a fenti kategóriákban, ahol majd el tudja dönteni, melyik redőnyrendszerre lesz Önnek szüksége!

Tudják!
Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...

Ajánlatkérés


Cseke Zsolt – szakértő

Redőnyök  Ebben a kategóriában nincsenek termékek.

Alkategóriák

 • Műanyag külső tokos redőny

  Elmondható, hogy a legrégebbi konstrukció és egyben a legkedveltebb típus a vásárlók körében a PVC redőny. Miért is? A válaszom nagyon egyszerű, amit Ön is tud – az ára miatt!

  Műanyag redőny a legkeresetteb redőnytípus? Igen, de meddig?

  A régi fa típusú redőnyök szép lassan a múlt homályába tűntek el és helyükre megérkeztek a műanyag redőnyök! Nem folytatom a történelmi áttekintést, hanem megnézzük picit azt, mit tud és nem tud ez a típus! Azt viszont prognosztizálom az évtizedes értékesítői tapasztalatommal, hogy a műanyag redőnyök is szép lassan a fa redőnyök sorsára fognak jutni! Van még bennük pár év, de helyüket az erősebb, jobban szigetelt és a legfontosabb – automatizálható – alumínium rendszerek veszik majd át, amíg nem jön egy újabb technológiai csoda.

  A PVC REDŐNY ELŐNYEI

  • A szerelhetősége könnyű, de nem könnyebb egy külső vakolható PVC vagy ALU redőnynél.
  • Működtetése nagy tudást nem igényel.
  • Bármilyen alakú tokrendszerben alkalmazható.
  • A kefézhető lábak miatt teljes sötétítésre alkalmas.
  • Legolcsóbb konstrukció a piacon.
  • Gyorsan gyártható.
  • Meghibásodás esetén kívülről szerelhető.

  A PVC REDŐNY HÁTRÁNYAI

  • Zajosabb társainál.
  • Szigetelőereje nagyon minimális.
  • Színválaszték van, de TILOS fehéren kívül mást választani.
  • Nem motorizálható.
  • Könnyebben deformálódik.
  • Nem lehet (nincs értelme) feltolásgátlóval szerelni.

  Műanyag redőny minden egyes típusa általában Lindab külső tokból készül és belső terében csapágyazott tengelyre csavarodik fel a 37 mm magas műanyag lamella!
  A tokrendszer hátsó része (nyílászárótól függetlenül) a lakásból is látszódhat, mert a tok magasabb, mint bármelyik ablakprofil, így belóg az ablakba a doboz alja és az utolsó 2-3 lamella. (redőny hátsó része nincs lemezelve)
  Van megoldás, mert toktoldót lehet építeni az ablak tetejére és ekkor ez az esztétikai kivetés is kezelhető. Igaz belső oldalon nem lesz szép az ablak (magas lesz az ablak homloka), de kívülről ez nem látszódik! Azt is érdemes tudni, hogy mindezt általában csak kinyitott ablakszárnynál lehet észlelni! Becsukott állapotban ez a hatás nem látható! A redőny kérhető felső vagy alsó kivezetéssel, így a toktoldózások is variálhatók. Felső kivezetésnél az ablak tetejére elegendő a toldó, míg alsó kivezetésnél az ablak két oldalára kerül a toldó! (Felülre is tehető plusz toldó az esetleges esztétikai igény miatt!)

  Szabad-e színes műanyag redőnyt vásárolni?

  A PVC lamella UV stabil és több színben választható. Mint fent írtam, azért ezzel a lehetőséggel ne nagyon éljen! Tapasztalat, hogy a nagy meleg a lamellát elcsavarhatja. Mégis csak egy aránylag vékony alapanyagról beszélünk és a színes (sötétebb) színek a nap hatására nagyon felmelegednek és vetemedésre hajlamosak lesznek!
  A műanyag ablak esetében is a színes szerkezet erősebb alaptestre és erősebb acélmerevítéssel készül pont ezért! A vékonyabb redőnylamella pedig nincs megerősítve ilyen mértékben!
  Csak saját felelősségre vásároljon színes műanyag redőnyt! Garanciát cégünk biztosan nem fog a termékre vállalni!

  Az eléépített redőnyök az ablakra és nem felé építhetők, így hőhíd nem keletkezik! Persze van lehetőség arra, hogy bizonyos szerkezetű építéseknél a külső tokos PVC redőnyt felfele lehessen tolni, de erről beszélni kell. A redőny szervizlemeze a külső oldalon található, így javítása egyszerű.

  Szóval a külső tokos műanyag redőny kedvelt típus főleg az ára miatt! Viszont lassan teret fog veszteni az automatizálások miatt! A műanyag redőnyöket felújításokhoz még javaslom, de már új házat építők gondolkozzanak el az alkumínium rendszerek lehetőségeiben is!

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...
  Cseke Zsolt – szakértő

 • Műanyag külső vakolható tokos redőny

  Külső vakolható tokos redőnyök alkalmazása elterjedt az új építésű házaknál. Készülhet a redőny műanyagból vagy alumíniumból. A műanyag vakolható redőnyök minőségben nem térnek el a normál külső tokos PVC redőny típustól. Külső megjelenésben picit mások, de funkciójuk ugyan az!

  Vakolóéllel ellátott műanyag redőny

  Ezt a típust is az ablakra szerelik fel, mint a sima PVC redőnyt! Új építésű házaknál fel lehet tolni az ablak fölé kb. 12 cm-t a redőnyt. Ezt a kivitelező betervezi előre és kialakítja a redőny helyét! Esztétikai szerepe van a vakolható redőny megoldásnak. Nem fog látszódni a redőny doboza szemből, mert az XPS vakolóéllel egy síkba kerül a külső falazat szigetelése és össze lehet dolgozni a két terméket! (Alulról szerelhető a redőny, így az elvakolással utólag is javítható a szerkezet.)

  Ha falsíkra kerül az ablak és van a falazaton legalább 20 cm szigetelés, úgy akár felújításnál is lehet ezt a technikát alkalmazni! Falkávába szerelt ablak esetén is lehet vakolható redőnyt szerelni, de itt majd ki kell hozni a szigeteléssel a szerkezet síkot a külső szigetelés síkjához!

  Funkciójában és lehetőségeiben ez a redőnytípus megegyezik a sima külső tokos PVC redőnnyel!

  Műanyag külső vakolható tokos redőny helykialakítása áthidalóban

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...
  Cseke Zsolt – szakértő

 • Műanyag felső tokos redőny

  Klasszikus redőnytípus a felső vagy más néven belső tokos redőny (ráépítő tokos redőnyként is ismerik), ami szinte minden korabeli építkezés alap árnyékolástechnikai eleme volt. Akkoriban természetesen mindez fából készült, de ma már műanyag és az alumínium a fő alapanyag.

  Mikor használunk felső vagy más néven belső tokos redőny megoldást?

  FELÚJÍTÁS

   | Amikor a régi klasszikus kapcsolt tokos ablakokat szeretné felújítani, pontosabban kicserélni és a szerkezet felett egy „fészekben” található felső redőnye van jelenleg beépítve.
  Ilyen esetben két utat lehet választani. Vagy megszűnteti az ablak feletti redőny helyét vagy a helyére új belső tokos redőnyt épít! Ha nem szeretne belső tokos redőnyt választani, abban az esetben sima külső tokos redőnyt tud majd felszereltetni! Az ablakbeépítéskor vagy akár utána a belső tokos redőny helyét ki kell szigetelni és be kell majd kartonozni! Amennyiben továbbra is a felső tokos redőnyrendszert választja, úgy az ablakra szerelhető redőny fog visszakerülni beépítéskor!

  ÚJ HÁZÉPÍTÉS

   | Új házépítők is egyre gyakrabban alkalmaznak ablak fölötti redőnyt. Klasszikus megoldás, mikor a már említett ablakra erősített redőny kerül a nyílásba. Viszont vannak már az előre beépített redőnydobozok is. Ilyen esetben a falazat elkészülése alkalmával a koszorú kiöntése előtt egy előre gyártott felső szigetelt tokot helyeznek be (mintha áthidaló lenne, de nem lehet tehertartó) és így kerül a koszorú kiöntésre. Ilyen esetben a tokban előre nincs a tengely, redőnylamella, motor stb.. beszerelve. Határozottan állítom, hogy ez a költségesebb megoldás, mert maga a tok is magasabb áron érhető el és az utólagos alkatrészmegvásárlás és helyszíni beszerelés sem könnyíti meg a pénztárca sorsát. Cserében előnye talán, hogy belülről esztétikusabb lesz a látvány, mert a felső tok nem látszó rész lesz!

  Erősebb a belső tokos műanyag redőny, mint a külső tokos?

  PVC BELSŐ TOKOS REDŐNY

   | A belső tokos klasszikus redőny ugyan azokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a külső tokos műanyag redőny! Ugyan azokat a lábakat, lamellákat és zárólécet kapja. Különbség a tokrendszerben van csupán! Még talán azt érdemes megjegyezni, hogy az ablak tokrésze nem lesz átfúrva ebben az esetben, mert a gurtni nem a külső oldalról kerül a lakásba, hanem már a belső tokos redőnyből, belülről van kivezetve. (Motoros redőny esetén ez nem érdekes információ, de mint tudjuk PVC redőnyt nem is lehet motorizálni csak az alumíniumot!)

  A tok maga minden esetben PVC és látszó rész lesz belső oldalon és alulról lehet hozzáférni a szerelő nyíláshoz! Általában a legtöbb esetben 21 cm magas a doboz, így szinte minden korábbi felsőtokos redőny helyére beszerelhető! Belül a doboz hungarocell „EPS” szigeteléssel rendelkezik.

  Ha a költségeket nézzük, csupán a felső tokrendszer miatt kerül többe ez a típus, mint a külső tokos redőny társa! Ez a tok teszi lehetővé az utcafronti esztétikai elemet, miszerint csak a redőnylamella lesz látható, amikor a redőny le van engedve. A belső tok nem látható az utcafronton, így a leengedett redőny olyan hatást kelt, mintha a falból kerülne elő a redőnyünk! A lábakat el lehet szigetelni, mert szerelés belülről történik!

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...
  Cseke Zsolt – szakértő

 • Alumínium külső tokos redőny

  Az alumínium redőnyök egyre népszerűbb termékek. Értékesítési volumenük évről-évre nő, míg a műanyag termékek eladása ezzel szemben értelemszerűan csökken! Több szempontból is eladhatóbb ez a termék, ezeket nézzük most át röviden!

  Alumínium külső tokos redőny - szerkezet

  Gyári zárt alumínium tokkal rendelkezik az Alu redőny, míg a PVC redőny hátul nyitott szerkezet! Alumínium sima vagy kombi lefutóval (lábbal) van szerelve a redőny és a fémcsapágyas acél tengely található a házban. A tok vége is alumíniumból készül, ami a fémcsapágyas acél tengelyt fogja. A léc és a záróléc is alumínium! Alapáras szín a fehér, de felár ellenében RAL színek és erezett termékek is kérhetők.

  AZ ALU REDŐNY ELŐNYEI

  • Erősebb szerkezet.
  • Választható színes kivitel.
  • A lamellák között poliuretán hab található, így szigetel.
  • Ellátható feltolásgátlóval.
  • Motorizálható.

  AZ ALU REDŐNY HÁTRÁNYA

  • Magasabb áron érhető el, mint a PVC redőny.

  Az alumínium redőny egy erősebb szerkezet, mint a műanyag roló. Nincs hőszigetelési értéke, mert a redőny egy árnyékolástechnikai termék. Viszont a lamellák közti hab segít a hő visszaverésében és megtartásában is. Lehúzott állapotban a redőny egy képzeletbeli légkamrát képez az ablak és a külső hőmérséklet között!

  A redőny nem csak fehér színben érhető el, hanem színezhető is. Egyre több a színes ablak (antracit, dió, aranytölgy), ami árnyékolástechnikában megköveteli az alumínium redőnyt, mert a műanyag redőny nem színezhető (Pontosabban lehet néhány szín közül választani, de nem javaslom!).

  Szín tekintetében a RAL színskála bármelyik színe választható és megjelentek az alapszínekben az erezett formák is, mint az aranytölgy vagy a dió! Az erezett redőnyöknél a ház, a lefutó, a záróléc lehet fóliás vagy erezetfestett is. A fóliás termék magasabb áron vásárolható meg, de a lamellák itt is festettek. (Hengerelt, íves léceket nem lehet fóliázni.) Ezért nem biztos, hogy megéri a plusz pénzt a RENOLIT fóliázás, mert csak részben lesz fóliás a termék és minőségben nem lesz más a redőny. Szerintem elegendő az erezetfestett redőnyt megvásárolni! Piaci értékesítések 95%-a erezetfestett termék.

  Az alumínium redőny, az erős szerkezetének köszönhetően motorizálható is. Mindez azt jelenti, hogy nem szükséges kézi működtetésű terméket választani, hanem akár fali kapcsolós vagy távirányítós változat is beszerezhető már! A motor időzíthető is, így bármikor program szerint automatikusan kezelhető.

  Motorizált redőnyt nem lehet feltolni (minimális, néhány centimétertől eltekintve), de a kézi működtetésű redőnynél is lehet ilyen védelmet betenni! Lock to play rendszer beszerelésével ezt a feltolás elleni opciót meg lehet vásárolni!

  Okos otthonok megjelenésével a redőny természetesen beilleszthető egy ilyen lakás rendszerébe, csupán a megfelelő motort kell ilyenkor kiválasztani. Mobil alkalmazással lehet a rendszert működtetni és távolról rá lehet látni a házunk árnyékolástechnikai állapotára.

  Külső tokos alumínium redőnyök – javaslom!

  Röviden ennyit érdemes tudni az alumínium külső tokos redőnyökről. Ha engem kérdeznek, én erősen javaslom az alumíniumból készült redőnyök beszerzését, mert erősebbek és időtállóbbak a plusz lehetőségeik mellett! Árban némileg magasabbak, mint a PVC redőnyök, de akik a felújítási költségvetésükbe bele tudják illeszteni ezt a terméket, azok ne hagyják ki, mert megéri a ráfordított pénzt!

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...  Cseke Zsolt – szakértő

 • Alumínium külső vakolható tokos redőny

  Alumíniumból készült, vakolóéllel ellátott külső tokos redőny kialakítása megegyezik a műanyag vakolható tokos redőnnyel. Különbség az alapanyagban és az ebből adódó színezésben és motorizálhatóságban van.

  MŰANYAG VAKOLHATÓ REDŐNY

   | A termékről itt tud olvasni.

  ALUMÍNIUM VAKOLHATÓ REDŐNY

  Alumínium külső vakolható tokos redőny - Pallasz Enteriőr, Békéscsaba

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...
  Cseke Zsolt – szakértő

 • Alumínium felső tokos redőny

  Az alumíniumból készült felső vagy más néven belső tokos redőny kialakítása teljesen megegyezik a műanyagból készült belső tokos redőnnyel. Méretezését tekintve teljes a hasonlóság, eltérés csupán a motorizálhatóságban és a színrendelési lehetőségben van.

  MŰANYAG BELSŐTOKOS REDŐNY

   | A termékről itt tud olvasni.

  Milyen színben rendelhető a redőny felső tokrendszere?

  Mint tudjuk, a műanyag felsőtokos redőny csak fehér színben rendelhető (pontosabban lehet néhány alapszínt kérni, de nem javaslom), ahol minden alkatrész fehér.

  Alumínium belsőtokos (felsőtokos) redőny esetében is az alapszín a fehér. Itt viszont már az ablakaink külső színezettségéhez tudunk színben nagyon hasonló (elemeiben ugyan olyan színű) redőnyt rendelni! Ha van egy aranytölgy, dió, mahagóni, antracit vagy egyéb színű ablakunk, a redőnyünk is rendelhető ilyen színben. Viszont fontos tudni, hogy a belső tok nem lesz minden színben elérhető. De talán nincs is erre szükség! Aranytölgy, dió szín általában megoldható, de pl. egy zöld színű redőny esetén a felső, belső tok fehér marad! Talán nincs is ezzel baj, ha belül az ablakunk pl. fehér. A felső tokrendszer nem alumíniumból készül, hanem marad PVC.

  A redőny motorral megvásárolható, amiről bővebben itt tud olvasni!

  Tudják!
  Kérjenek ajánlatot, ha valamit nem értenek és akkor is, ha igen ...
  Cseke Zsolt – szakértő

 • Motoros redőny megoldások